tirsdag den 17. september 2013

Egon har en plan

Vi kender alle sammen Olsen Banden, der tog Danmark med storm i 60’erne og sidenhen har fortsat med at begejstre, fryde og underholde en hel del af Danmarks befolkning lige siden. Filmene indeholder indtil flere tæerkrummende scener med både kvinder og mænd – og måske, i særdeleshed, mænds tics og spøjse adfærd, når det kommer til at følge ”alfahannen” – lederen, The Brain.

Egon.


Hvorfor kvinder godt kan lide en ”Egon”

Fordi Egon har en plan. Egon er den store, stærke, kloge og snedige fyr, der redder dem ud af suppedasen indtil flere gange. Og hver eneste gang er han omgivet af ”skidesprællere, hundehoveder og hængemuler”, der aldrig gør som han siger og som altid forsøger at gøre det bedste de kan trods deres urkomiske klovnekunster. Prøv at gøre Kjeld og Benny kunsten efter. Jeg lover jer det er svært.
Men så er der Egon, Det Tavse Jakkesæt, den snigende uldhat, der altid får forpurret sine planer, men som har dametække, ryger cigar, går med ret ryg, presset hvid skjorte og vandkæmmet hår – selvom han hele tiden må i fængsel for at være klassens frække dreng, der dybest set er en temmelig usympatisk serieforbryder, der trods de kloge planer egentlig rigtig aldrig lykkes helt med at vinde alle pengene og komme til Mallorca… Til stor beklagelse for Yvonne (tilsyneladende).

Hvad er det vi ser i ”Egon”? Og hvorfor?

I de helt gamle dage var det sådan, at manden gik på jagt, skaffede dyret og kom slæbende hjem med det. Dette krævede ekstrem viljestyrke, kræfter og ikke mindst et godt hoved. Derfor er det så vigtigt, at mænd har en plan – fra datingprocessen starter, til de står med bruden i hånden. Hvis ikke manden har en plan, en mission, hvorfor skulle kvinden så følge ham? Hvad er det der gør, at Egon altid kan vinde en kvinde?
Det er fordi han har en plan og han ved, hvor han skal hen og hvordan han skal komme derhen. Han inviterer kvinden ud, gør sig umage med at finde ud af hvad hun kan lide, bestiller bordet og stiller hende spørgsmål, så han kan lære endnu mere om, hvordan han kan gøre hende glad og dermed selv føle han har opnået noget – nemlig at være ansvarlig for kvindens lykke – og er lykkedes med det!
Ergo har hans plan virket og det gør ham tilfreds – ligesom kvinden bliver glad og lykkelig af, at nogen tager sig af hende og hendes behov. Vi ved nemlig godt, at kvinder i dag er de største projektledere derhjemme, uanset hvad vi siger om ligestilling i hjemmene… Måske skulle vi i stedet prøve med ligeværd.

Når planen fejler 

Når Egon ikke kan åbne pengeskabet (aka kvinden) med det udstyr han har, bliver han mismodig. Han bliver deprimeret, for uden at kunne glæde kvinden, er Egon arbejdsløs. Så er planen slået fejl. Nogen mænd finder en ny plan – mens andre giver op. Det ligger i mandens natur at finde løsninger. Så når den ene ikke duer, så finder han på en anden. Det er her en af de smukkeste – og største – forskelle mellem mænd og kvinder befinder sig, og en der alt for ofte bliver misforstået.

Hvordan kan du hjælpe Egon så han ikke kommer i fængsel?

Derfor: Når Egons plan fejler, så giv ham en ny mission. Fortæl ham, hvad du godt kan lide og hvad du har lyst til. Så skal du se din egen Egon blive sig selv igen… Og lad være med at blive sur på ham, når du kommer træt hjem fra arbejde for at ”læsse af” – han prøver bare at lave en plan, så han kan løse dine problemer og gøre dig glad… Smil og sig tak, og sig at du vil overveje det, indtil du finder en løsning, der er rigtig for dig.

Ring så til din veninde eller din mor og hæld vandet ud af ørerne, så Egon kan få sin smilende kvinde tilbage… og lave en ny plan. Hvem ved – måske inviterer han dig ud at spise?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar